İPHONE TELEFONU JAİLBREAK YAPMAK

jailbreak yapma


Jailbreak işlemi; ios işletim sistemiyle çalışan başta iphone ve diğer apple tabletlerin  applestore dışındaki herhangi bir kaynaktan yazılım yüklemesini sağlayabilmek için yapılan bir işlemdir. Bir anlamda iphonun etrafındaki zinciri kırması demektir. Örneğin bir iphone cep telefonuna sahipsiniz ve applestore da olmayan bir programı telefonunuza yüklemek istiyorsunuz, bu işlemi gerçekleştirmenize iphonun ios yazılımı izin vermez, bunu gerçekleştirmek için JAİLBREAK adında diğer bir yazılımı iphonunuza daha önceden yükleyip apple nin telefonunuzda oluşturduğu o bariyeri kırmanız gerekmektedir.

İşte ios işletim sistemine sahip olan iphone ve diğer ios mobil cihazlarda özgürce program yüklemeyi sağlayan bu işleme JAİLBREAK işlemi denmektedir.

Peki Jailbreak yapmak kolaymı ve nasıl yapılır? aslında kolay olan bu işlem hiç bilmeyen bir kişi için biraz karmaşık gibi görünebilir. Jailbreak işlemini ister bu işten anlayan bir cep telefonu servisine kolaylıkla yaptırabilir veya aşağıdaki linkteki adımları uygulayıp kendinizde yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder